magistrati

Magistrații ies în stradă pentru ordonanța care modifică legile justiției

Social

Parchetele şi instanţele din ţară sunt nemulţumite de modificările făcute prin OUG la legile Justiţiei și anunță suspendarea activității.
Judecătorii din Tribunalul Cluj au anunțat că activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, în urma ordonanţei care modifică legile justiției.

Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecatoria Constanța a decis să își suspende activitatea timp de trei zile, în contextul protestelor din Justiție privind adoptarea OUG 7/2019, promovată de Tudorel Toader.

Decizia a fost luată cu o majoritate covârsitoare (o singură abtânere) și a fost confirmată de prim-procurorul parchetului Viorel Teliceanu , pentru publicația info-sud-est.ro.

De asemenea, procurorii constănțeni de la mai multe parchete vor protesta vineri, între 16:00-16:30, în fața sediului Parchetului de pe langă Judecatoria Constanța.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanța susțin cu fermitate poziția procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, domnul Augustin Lazar,și a secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, față de modificările legislative aduse legilor justiției prin Ordonanța de urgență a Guvernului din data de 19 februarie 2019”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lânga Judecatoria Constanța, citat de Mediafax.

Decizia de la Constanța vine la câteva ore după ce judecătorii din Tribunalul Cluj au anuntat ca vor suspenda activitatea judiciară timp de o saptămană începând de luni, 25 februarie 2019: „Cauzele se vor amâna, cu excepția celor urgente (cauze cu minori, ordine de protecție, suspendarea actelor administrative, ordonanțe președințiale) „.

Și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au decis, vineri, în cadrul Adunării Generale, să suspende activitatea instituției timp de trei zile, asigurând doar participarea la cauzele urgente. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Marius Ionel Ștefan, a precizat că procurorii își suspendă activitatea timp de trei zile, săptămâna viitoare. „În urma Adunării Generale s-a luat decizia suspendării activității timp de trei zile, fiind vorba de zilele de luni, marți și miercuri. Nu știm ce va fi mai departe. Suntem nemulțumiți de modificările legislative cu care nu suntem de acord”, a declarat Marius Ionel Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *