olimpiada

Patru sporturi noi, propuse în programul Jocurilor Olimpice din 2024

Sport

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 au propus oficial, joi, breakdance-ul, escalada, surful si skateboard-ul ca sporturi invitate în programul Jocurilor Olimpice, potrivit BBC.

Alegerea acestor sporturi raspunde dorinței organizatorilor de a „se conecta la sporturi care se practică peste tot în lume pentru a aduce Jocurilor o dimensiune mai urbană, mai mult sport natural și mai artistic”, a subliniat Tony Estanguet, prețședintele comitetului de organizare Paris-2024.

Această selecție, care se va adauga celor 28 de sporturi din program, urmează să fie validată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) în decembrie 2020. Breakdance-ul, un dans acrobatic provenit din cultura hip-hop, își va face prima apariție la Jocurile Olimpice in 2024, în timp ce alte trei sporturi sunt deja invitate la Tokyo 2020.

Breakdance-ul a apărut la Jocurile Olimpice ale Tineretului (JOJ) de la Buenos Aires în 2018, sub formă de dueluri departajate de arbitri-judecători. Această disciplină este asimilată Federației mondiale de dans sportiv (WDSF) .

Comitetul Olimpic Internaţional consideră că este necesară o evoluţie a categoriilor sportive, pentru ca jocurile olimpice să rămână relevante pentru generaţia tânără.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *