mahmood

Mahmood – câștigătorul Festivalului Sanremo 2019

Social

Cântăreţul milanez Alessandro Mahmoud, cunoscut ca Mahmood, a câştigat sâmbătă seara cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Cântecului Italian de la Sanremo, cu melodia „Soldi”. Prin urmare, acesta și-a câștigat și dreptul de a reprezenta Italia, la concursul de muzică Eurovision, care va avea loc în luna mai la Tel Aviv.

Alessandro Mahmoud, s-a născut în Milano în 1992 dintr-o mamă italiancă și un tată egiptean. Cariera sa muzicală a început în 2012, cu participarea sa la cea de-a șasea ediție a X-Factor, din care a fost eliminat al treilea episod.

Mahmood a câștigat Festivalul datorită votului juriului. Cel mai votat concurent prin televot – dintre cei trei care au ajuns la final – a fost într-adevăr cântărețul Ultimo cu (46,5% voturi), urmat de grupul de tenori- Il Volo cu(39,4% voturi).

În 2017, Mahmood a colaborat cu Fabri Fibra la cântecul”Luna”, iar în 2018 a fost unul dintre autorii „Sobrio” și „Nero Bali”, două melodii înregistrate de cântăreața Elodie și rapperul Guè Pequeno.

Este dificil să definim muzica lui Mahmood, inserând-o într-un singur gen, însă stilul său este mai aproape de lumea pop-ului decât de cea a hip-hop-ului, în ciuda colaborării cu Fabri Fibra. Într-un interviu acordat la Rolling Stone, el a spus că artiștii care l-au inspirat cel mai mult sunt Beyoncé, Travis Scott și Frank Ocean, dar ascultă și multă muzică italiană.

În decembrie anul trecut a fost unul dintre cei doi câștigători la secțiune tineri – Sanremo Giovani – la care participase deja în 2016 – și astfel a obținut accesul la această ediție a Festivalului.

Înainte de anunțarea câștigătorului Festivalului, a fost anunțat clasamentul tuturor celorlalți cântăreți din competiție – 24 în total – și au fost decernate premii speciale.

Premiul Criticii Mia Martini și Premiul Lucio Dalla au fost câștigați de Daniele Silvestri cu piesa „Argentovivo”. Premiul Sergio Endrigo pentru cea mai bună interpretare a fost câștigat de Simone Cristicchi cu ” Abbi cura di me”. Premiul Sergio Bardotti pentru cel mai bun text, a fost câștigat de Daniele Silvestri cu „Argentovivo”. Premiul Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală a fost câștigat de Simone Cristicchi cu „Abbi cura di me”. Ultimo, cu cântecul “I tuoi particolari” a câștigat premiul TIM Music, pentru cel mai ascultat cântec, pe TIMmusic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *