FED-CUP

România – în semifinalele FED Cup după 46 de ani

Actualitate Sport

România a ajuns din nou în semifinalele FED Cup după o pauză de 46 de ani. Irina Begu și Monica Niculescu au câștigat eroic meciul decisiv.

România a trecut de Cehia, scor 3-2, și s-a calificat în semifinalele FED Cup și, va întâlni Franța, în luna aprilie. Tenismenele noastre s-au calificat după victoria la dublu reușită de Irina Begu și Monica Niculescu, în fața celei mai bune perechi din lume, Siniakova și Krejcikova, (duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018), scor 6-7(2), 6-4, 6-4.

Semifinala dintre România și Franța se va juca pe 20 și 21 aprilie.
România și-a egalat cea mai bună performanță din istorie, semifinala din 1973. Totuși, trebuie precizat că în urmă cu 46 de ani FED Cup se juca într-un format cu totul diferit.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan, antrenate de Florin Segărceanu, duc România în semifinalele FED Cup, performanță reușită o singură dată în istorie, în 1973.

”Am jucat cu o campioană uriașă ca Cehia, a declarat Simona Halep. ”Pentru mine înseamnă enorm această victorie. Sper să mergem mai departe cu bine. Micuții care se apucă de tenis trebuie să aibă în vedere că visul unui trofeu se poate îndeplini”, a mai spus Simona Halep la TV Telekom Sport.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *