Mall-urile, sălile de sport și piscinele exterioare se redeschid

Actualitate Social

Multe dintre restricțile impuse de epidemia de coronavirus au fost eliminate începând de luni, 15 iunie. Printre acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar și mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

Totodată evenimentele private în spaţii închise se vor putea organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane, iar evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

De asemenea, se măreşte la 6 numărul de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi pot circula ori forma grupuri pietonale.

De asemenea, se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, respectiv mall-urile. Se vor deschide doar magazinele. Restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele rămân închise.

Tot din 15 iunie se deschid ştrandurile exterioare, piscinele exterioare și sălile de sport/fitness. Se reia activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tratament balnear.

Potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, din 15 iunie se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Se pot relua zborurile către şi din ţările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare, stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *