Toţi pentru Europa

Manifestaţia “Toţi pentru Europa” – mii de oameni în Piața Victoriei

Social

Manifestaţia “Toţi pentru Europa” eveniment, organizat de comunitatea Declic, a adunat duminică seară mii de oameni în Piața Victoriei din capitală, având ca scop încurajarea românilor să participe la votul de pe 26 mai.

„Ieșim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde viitorul Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestației. Însă îi dăm spirit european. Pregătim activități interactive, o scenă care să te surprindă, muzică care să te convingă să îți scoți prietenii la vot”, au anunțat organizatorii, pe Facebook.

Evenimentul „Toți pentru Europa” face parte dintr-o serie de acțiuni care vor avea loc în 19 mai în 49 de orașe europene, precum Berlin, Viena, Budapesta, Amsterdam, Varșovia și Stockholm, din 13 țări, printre care Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda și Suedia. Sute de mii de oameni vor ieși simultan pentru a își arăta solidaritatea. În România, acțiunea se va desfășura simultan în 7 orașe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris și Zurich.

Pe scena instalată în fața clădirii guvernului au urcat: actori, muzicieni și personalităţi din diferite domenii, care i-au îndemnat pe cei prezenţi să nu stea în case pe 26 mai. Printre aceștia se numără și filosoful Mihai Șora (102 ani), actorii Victor Rebengiuc, Mihai Călin, Marius Manole, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, jurnalistul Moise Guran, artistul Tudor Chirilă, care a concertat cu trupa Vama.

„Să nu-i lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru. Să nu preferăm comoditatea noastră, ci să ieşim şi să votăm, gândindu-ne bine la votul pe care îl punem în urnă, până la amănunt”, a îndemnat Mihai Şora.

“Vă rog să mergeți la vot, să votați candidații pentru Parlamentul European, să-i votați pe cei pe care îi preferați dumneavoastră”, i-a rugat Victor Rebengiuc pe cei prezenți.

“Mi-aș dori ca preoții să nu le mai spună oamenilor cu cine să voteze, să nu-și mai bată joc. Să-și facă profesia pentru care sunt acolo“, a spus Tudor Chirilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *