Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD

Politica

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a preluat marți seară șefia interimară a PSD, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă de la conducerea partidului.

Ciolacu a anunțat componența echipei cu care va conduce partidul până în luna februarie, atunci când va fi organizat un congres.

„Înainte de toate vreau să vă spun că e pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia. Aşa a fost condusă şedinţa de Viorica Dăncilă, să audă părerea la toată lumea. Un CEx matur. Cu toţii ne-am asumat greşelile pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că avem nevoie de o resetare a partidului. De fapt şi de drept nu a picat niciun cap astăzi. Încă o premieră, fostul premier se găseşte în echipa partidului ca preşedinte al doamnelor.

După ce am fost propus ca preşedinte interimar, conform cutumei şi a statutului, mi-am ales secretar general. (n.red.: pe Paul Stănescu). Primul obiectiv care mi-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale. Alături de Paul Stănescu, au intrat automat toate cele cinci judeţe care au câştigat şi turul II. Au fost desemnaţi şi propuneri de vicepreşedinţi regionali: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurenţiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoş Benea, Dan Nica, Gabriela Firea şi Gabriel Mutu. În luna februarie va fi Congres. Este o resetare totală. Partidul nu va mai fi condus de un tătuc. Va fi condus de o echipă.”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul şedinţei CEx.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă preluarea șefiei PSD a fost adjudecată cu forta, în stilul lui Liviu Dragnea. Acesta a replicat: „Marea diferență e că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu și pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluat prin forță, nu ar fi durat 6 ore sedința. Nimeni nu i-a cerut demisia, cu toții am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid”.

„Până la doamna Dăncilă, cum era obișnuit, să fie condus de un tătuc s-a terminat, acum acest partid va fi condus de o echipă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *