Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la conducerea PSD

Politica

Viorica Dăncilă și-a dat marți demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat, la finalul unei lungi ședințe a Comitetului Executiv al PSD, care a durat aproape șase ore. Marcel Ciolacu va prelua şefia interimară a partidului, până la Congresul PSD care ar urma să aibă loc anul viitor, în luna februarie.

„Fiecare coleg și-a spus opinia. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului şi că cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate să-mi dau demisia. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obțin un rezultat bun la alegerile prezidențiale”, a declarat Viorica Dăncilă, la ieșirea de la CEx PSD.

„În urma discuțiilor, am înțeles foarte bine că se dorește o resetare a partidului, care presupune o altă echipă la conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a adăugat Dăncilă.

Ea a declarat că își asumă rezultatul obținut la alegerile prezidențiale și acuză perioada scurtă în care s-a aflat la conducerea partidului.

„Am considerat că un președinte responsabil este un președinte care își asumă rezultatul la nivel național. Din păcate, nu poți să faci foarte multe în cinci luni de zile. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, altele erau rezultatele”, a spus Dăncilă.

Fostul președinte al PSD a adăugat, însă, că nu îi pare rău că a candidat la alegerile prezidențiale.

„Nu-mi pare rău că am candidat, pentru că un președinte de partid trebuie să-și asume anumite lucruri. Se spune că este cel mai mic scor obținut de PSD, dar trebuie să luăm în calcul și condițiile în care am candidat”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a primit în schimb şefia Organizaţiei de Femei a PSD şi varămâne, astfel, în structura de conducere a partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *