Masca devine obligatorie în exterior în localitățile cu incidența mai mare de 6 la mia de locuitori

Social

Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea cu numărul 76 prin care masca de protecție devine obligatorie și în spațiile libere din localitățile cu peste 6 cazuri la mia de locuitori.

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în textul Hotărârii cu Numărul 76.

Prin hotărârea CNSU se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență din localitate.

Măsura vine la pachet, însă, cu introducerea utilizării în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizări riscului epidemiologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *