Google Street View

Masinile Google Street View – vor strabate Romania pentru a actualiza imaginile din țara noastră

Actualitate Lifestyle

Mașinile Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din țara noastră disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini demarează la începutul lunii iunie și se va concentra pe cele mai importante orașe din România și zonelor adiacente acestora: din București și Ilfov, Brașov și Valea Prahovei, Constanța și litoralul Mării Negre și până la Iași, Piatra Neamț, Cluj, Târgu Jiu, Timișoara și Arad.

Anul acesta, imaginile vor fi preluate de noile mașini Google Street View, care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizată de mașinile Google permite realizarea unor imagini mai precise și de calitate. Pe lângă noua cameră, a fost schimbat și exteriorul mașinilor Street View, pentru a reflecta câteva dintre frumusețile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc sau Marea Barieră de Corali. Cinci mașini se vor afla în România în această vară.

Alături de maşini, echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de oraşe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montată cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge, scrie Agerpres citând un comunicat al Google. Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe apă sau sub apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *