Mesajul premierului Ciolacu transmis Asociaţiei Oraşelor din România -Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Politica

„Dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României şi valorificarea potenţialului fiecărei comunităţi constituie priorităţi ale guvernului”, este mesajul transmis de prim-ministrul Marcel Ciolacu la Gala de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

În mesajul premierului susţinut de şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, se subliniază faptul că reducerea inegalităţii economice şi sociale dintre diferitele regiuni ale ţării va conduce la o dezvoltare durabilă şi echitabilă a întregii societăţi româneşti, iar un factor major în obţinerea acestui rezultat îl reprezintă absorbţia fondurilor europene. Proiectele finalizate sau în curs de implementare, derulate de autorităţile locale, sunt cel mai bun exemplu că se pot face lucruri de importanţă majoră pentru cetăţeni acolo unde există implicare şi pricepere.

Tocmai de aceea, Guvernul consideră administraţia locală un partener indispensabil pentru administraţia publică centrală şi partenerul direct al cetăţenilor, deoarece aleşii locali sunt cei care asigură implementarea proiectelor guvernamentale şi, totodată, rezolvarea problemelor oamenilor care trăiesc în comunităţile locale.

„Fie că este vorba de creşterea calităţii serviciilor oferite în fiecare comunitate, de noi reţele de apă şi canalizare, de şcoli, spitale sau dispensare moderne, de instalaţii de energie verde, susţinerea tuturor investiţiilor publice locale este prioritatea mea şi a echipei mele de miniştri! Vă garantez că solicitările venite la nivelul Guvernului din partea administraţiei publice locale sunt şi vor fi tratate întotdeauna cu importanţa cuvenită.

Avem un scop comun: să ajutăm comunităţile locale să se dezvolte şi să recupereze decalajele dintre regiunile ţării”, a mai transmis şeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *