Expoziţia Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024

Social

Cu ocazia unui deosebit eveniment filatelic organizat în România, Expoziţia Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024, (găzduită de Biblioteca Naţională) între 16 şi 19 aprilie a.c., Romfilatelia introduce în circulaţie, la data de marţi, 16 aprilie a.c. o emisiune intitulată „Expoziţia Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024”, care este compusă din trei mărci poştale, o coliţă filatelică dantelată, un plic „prima zi” şi o mapă filatelică specială ce marchează cea de-a şasea ediţie a evenimentului de profil.

Mai multe evenimente din domeniul istoriei naţionale, istoriei poştei şi filateliei sunt prezentate în grafica celor trei mărci poştale şi a coliţei filatelice dantelate.

Marca poştală cu valoarea nominală de 4 lei reflectă împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Uniunii Poştale Universale, România fiind printre fondatori, sub semnătura lui George Lahovari. Grafica prezintă o imagine-fragment a grupului statuar al UPU, de la Berna şi timbrul românesc emis cu ocazia celei de a 75-a aniversări a Uniunii (1949).
Marca poştală cu valoarea nominală de 6 lei este dedicată aniversării a 150 de ani de la tipărirea primelor timbre fiscale la Fabrica de Timbre din Bucureşti, în anul 1874. Grafica prezintă imaginile a trei timbre fiscale şi a unei prese manuale de tipărit, utilizată în acea vreme.

Marca poştală cu valoarea nominală de 22 lei este dedicată împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române şi reproduce primele trei timbre ale Principatelor emise în anul 1862, în care sunt prezentate reunite stemele Moldovei şi Ţării Româneşti.

Coliţa filatelică, a cărei marcă poştală are valoarea nominală de 33 lei, reproduce imaginea unei cărţi poştale în care apar ca personaje Regele Carol al II-lea şi un renumit filatelist, Heinrich Birnbach, în faţa unui exponat al Expoziţiei Filatelice EFIRO 1932.

Plicul „prima zi” a emisiunii prezintă reprodus logo-ul EFIRO 2024 şi o imagine care redă un fragment al grupului statuar al UPU, de la Berna, având ca fundal elemente ale unei hărţi aparţinând Principatelor Române.
Romfilatelia transmite urări de succes tuturor organizatorilor Expoziţiei EFIRO 2024, găzduită în spaţiul unui edificiu cultural emblematic, Biblioteca Naţională a României.

Emisiunea este disponibilă de azi, 16 aprilie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *