Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Serviciului de Informaţii Externe

Politica

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marți un mesaj public cu prilejul Zilei Serviciului de Informații Externe. Acesta a transmis că specificul atât de complex al activității acestei structuri implică profesionalism la cote foarte înalte, patriotism și dedicare din partea celor care activează în acest domeniu, oameni capabili să își asume chiar și situații de risc pentru a-și îndeplini misiunile în slujba țării.

Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Serviciului de Informaţii Externe:
„Cu exact 32 de ani în urmă, structurile de informaţii externe ale României îmbrăcau o altă haină, adaptată noii orientări a ţării către lumea democratică. Obiectivele de apărare a ţării şi a intereselor statului român în faţa unor potenţiale pericole din plan extern reprezintă o misiune nobilă, de mare responsabilitate şi deosebit de dificilă în acelaşi timp, pe care profesioniştii Serviciului de Informaţii Externe o desfăşoară permanent.

Specificul atât de complex al activităţii acestei structuri implică profesionalism la cote foarte înalte, patriotism şi dedicare din partea celor care activează în acest domeniu, oameni capabili să îşi asume chiar şi situaţii de risc pentru a-şi îndeplini misiunile în slujba ţării. Ca militar, sunt convins că ceea ce îi motivează pe aceşti profesionişti din intelligence pentru îndeplinirea cu succes a fiecărei misiuni sunt, în primul rând, curajul şi devotamentul faţă de ţară şi au toată admiraţia mea pentru aceasta.

Contextul global, în permanentă schimbare, necesită o adaptare continuă la situaţii de orice natură şi ameninţări noi, pentru că prevenirea unor potenţiale pericole reprezintă cea mai bună apărare a intereselor strategice, economice, militare sau de securitate ale României, de care depinde şi siguranţa fiecărui român. Şi chiar dacă munca oamenilor din aceste structuri de informaţii externe nu generează ştiri, noi ştim că ei sunt mereu la datorie.

Respect şi apreciere pentru munca acestor eroi discreţi ai României! Mult succes în viitoarele misiuni!” a transmis premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *