armata

100 de militari americani au ajuns în România

Politica

Primii 100 de soldați americani au sosit, marți, în România, în contextul tensiunilor ruso-ucrainene. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunţat, marţi, că „americanii au venit”, el precizând că peste 100 de soldaţi americani, specialişti, se află deja în ţara noastră pentru a pregăti încartiruirea acestor militari, urmând să sosească ulterior şi restul trupelor.

„În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști, care pregătesc această încartiruire viitoare a trupelor, deci au sosit deja în România”, a declarat, marți Vasile Dîncu și a adăugat că „asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”.

Întrebat despre pregătirea logistică a României pentru a primii soldații NATO și la ce baze militare vor ajunge aceștia, Vasile Dîncu a declarat că „suntem pregătiți de câțiva ani, de multă vreme, din perspectivă logistică.

Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. (…) Avem mai multe locuri, e o informație care nu este neapărat foarte publică. (…) Cei 900 de militari americani care există sunt la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii, sunt mai multe locuri unde pot fi încartiruiți”.

Declarațiile de presă ale ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, au fost facute la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila”, în urma participării la ședința de autoevaluare a activității structurii, pe anul 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *