Met Gala 2019

Met Gala 2019 – cel mai mare eveniment de fashion din SUA

Lifestyle

Met Gala 2019, cel mai mare eveniment de fashion din SUA, s-a desfășurat, luni, la New York. Tema ediției de acest an a fost „Camp: Notes on Fashion” („Notele modei”) -după expoziţia îngrijită de Andrew Bolton care va fi deschisă pe 9 mai. Un omagiu adus eseului scriitoarei şi fotografei Susan Sontag.

„O sensibilitate care se risipeşte mai degrabă în articiu, stilizare, teatralizare, ironie, veselie şi exagerare decât în conţinut”, este definiţia dată de Sontag.

Organizată anual în prima zi de luni a lunii mai, de Institutul Costumului de la Muzeul Metropolitan din New York, extravaganta gală are încasări de peste 10 milioane de dolari, fonduri folosite ulterior de instituţia americană. La eveniment, care are loc chiar în incinta muzeului, participă vedete de prim rang, modele, muzicieni, staruri ale cinematografiei.

Printre vedetele prezente pe covorul roz în ţinute extravagante s-au numărat: Lady Gaga, Celine Dion, Kim Kardashian, Katy Perry, Serena Williams, Anna Wintour, Alessandro Michele, directorul de creaţie al casei Gucci, şi de cântăreţul britanic Harry Styles.

Lady Gaga a purtat diamante Tiffany în valoare de 2 milioane de dolari și a petrecut mai multe minute pe covorul roz al galei. Ea a schimbat patru ţinute Brandon Maxwell, având mai multe ajutoare, conduse chiar de designer.

Cântăreața Katy Perry a uimit cu alegerea sa vestimentară, optând pentru o rochie Moschino în formă de candelabru, luminată cu becuri.
Şi cântăreaţa Janelle Monae a impresionat publicul, cu o rochie Christian Siriano cubistă, cu patru pălării suprapuse şi, pe un sân, un ochi cu genele fluturând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *