Facebook like

Meta a lansat noua sa reţea de socializare – Threads

Lifestyle

Meta a lansat miercuri noua sa reţea de socializare, numită Threads, o platforma de „microblogging” cu caracteristici similare celor ale Twitter, o ameninţare pentru grupul lui Elon Musk deja fragilizat, relatează AFP.
„Să mergem. Bine aţi venit pe Threads”, a scris CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pe contul său de pe Threads, o postare care a strâns câteva mii de „like-uri” în câteva minute, un semn că noul venit în reţelele sociale are o ascensiune în forţă.

Dacă s-ar dovedi că site-ul nu ar fi accesibil în Uniunea Europeană, Meta nu a comunicat mai mult despre disponibilitatea acestuia în altă parte decât în Statele Unite.
„Aplicaţia de conversaţii scrise a Instagram”. Aceasta este descrierea Threads pe Apple Store.
„Sperăm că (Threads) poate fi o platformă deschisă şi primitoare pentru discuţii”, a scris patronul Instagram Adam Mosseri. Lansarea Threads survine la doar patru luni de la primele ecouri ale proiectului şi la doar câteva zile după un nou episod la Twitter, a cărui reţea de socializare are unele restricţii.

Elon Musk a anunţat sâmbătă că Twitter va restricţiona temporar numărul postărilor citite pe Twitter pentru a limita utilizarea masivă a datelor din reţeaua socială de către terţi, în special în vederea alimentării modelelor de inteligenţă artificială.

Concret, platforma va limita citirea la 6.000 de mesaje pe zi pentru conturile verificate, la 600 pentru utilizatorii neverificaţi şi la 300 pentru noile conturi neverificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *