Miliardarul japonez, Yusaku Maezawa a prezentat echipa care îl va însoţi în călătoria în jurul Lunii

Lifestyle

Miliardarul şi colecţionarul de artă japonez Yusaku Maezawa a anunţat numele celor opt persoane care îl vor însoţi în 2023 într-o călătorie în spaţiu în jurul Lunii, la bordul unei rachete SpaceX, potrivit AFP.

Misiunea, denumită „dearMoon” („dragăLună”), a fost anunţată în 2018. Yusaku Maezawa anunţase iniţial că intenţionează să invite şase până la opt artişti, înainte de a deschide procedura de înscriere online.
Cei opt aleşi sunt DJ-ul şi producătorul american Steve Aoki, YouTuber-ul american Tim Dodd, artistul ceh Yemi A.D., fotografa irlandeză Rhiannon Adam, fotograful britanic Karim Iliya, realizatorul american de documentare Brendan Hall, actorul indian Dev Joshi şi cântăreţul sud-coreean TOP.

A anunţat, de asemenea, două rezerve: snowboardera americană Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu.
„Sper că fiecare va conştientiza responsabilitatea care vine odată cu părăsirea Pământului, călătoria către Lună şi înapoi”, a explicat Yusaku Maezawa într-un clip postat pe YouTube, devenit apoi privat.
„Vor beneficia foarte mult de pe urma acestei experienţe şi sper că o vor folosi în beneficiul planetei, a omenirii”, a spus Maezawa.

Potrivit site-ului misiunii, călătoria va dura şase zile, fără a se ateriza pe Lună.
Racheta SpaceX care va fi folosită pentru această misiune, Starship, va fi cea mai puternică construită vreodată. Deşi a efectuat deja zboruri atmosferice cu succes şi apoi a reuşit să aterizeze, nu a realizat încă un test de zbor orbital. Elon Musk a promis în repetate rânduri că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârşitul anului 2022.

Yusaku Maezawa, fondatorul celui mai mare magazin online de îmbrăcăminte din Japonia, zozo.jp, a zburat anul trecut pe Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei rachete ruseşti Soyuz, pentru care a plătit, potrivit presei, zece miliarde de yeni (73 de milioane de dolari la cursul de schimb actual).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *