Preşedintele Austriei  -„Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen”

Actualitate

Președintele austriac Alexander Van der Bellen a scris vineri, pe Twitter, că „regretă profund” decizia Guvernului său de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, spunând că aceasta nu rezolvă problema migrației, potrivit Reuters.

Președintele Austriei a reacționat prin trei mesaje postate vineri pe Twitter.
„Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen”, este primul mesaj postat de președintele Austriei.
„Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil. Dar blocada Schengen nu contribuie la o soluție”, a scris acesta pe Twitter.

Van der Bellen și-a exprimat speranța că „în curând” va fi găsită o soluție prin dialog cu partenerii Uniunii Europene.
Consiliul JAI a respins, joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen – Austria şi Olanda au votat împotrivă.
Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *