Ministerul Dezvoltării a finalizat etapa de evaluare a proiectelor depuse pentru amenajarea de trasee cicloturistice prin PNRR

Social

Ministerul Dezvoltării a finalizat etapa de evaluare a cererilor de finanţare depuse de Consiliile Judeţene pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate prin Componenta 11 – Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministerul, prin PNRR, finanţează construcţia traseelor cicloturistice care leagă localităţi din cel puţin trei judeţe şi care facilitează turismul prietenos cu mediul şi un stil de viaţă sănătos.

Ministerul a primit 10 cereri de finanţare, toate eligibile, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice, în valoare totală de 643.635.300 de euro. Bugetul total aferent acestei componente este de 197,5 milioane de euro pentru amenajarea a aproximativ 2.394 km de trasee. La acestea, se adaugă traseele cicloturistice construite pe digurile cursurilor de apă, administrate de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), din subordinea Ministerului Mediului, pentru care sunt alocate alte 50 milioane de euro, şi au fost depuse 7 proiecte, care urmează să fie evaluate şi anunţate de Ministerul Dezvoltării.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale.
Lista proiectelor depuse şi punctajul primit în urma evaluării pot fi consultate pe pagina Ministerului Dezvoltării:
https://bit.ly/3Q1lr2m

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *