Ministerul Sănătăţii a încheiat prima etapă a evaluării proiectelor depuse prin PNRR pentru construirea de spitale

Social

Echipa Ministerului Sănătăţii a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanţare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 şi vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Lista celor 42 de obiective de investiţii eligibile a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea PNRR.
Trei obiective de investiţii au fost respinse pentru că au depăşit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finanţării din PNRR, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2022. Acestea vor putea fi finanţate din alte surse bugetare.

Un obiectiv a fost respins pentru că nu se regăsea în lista predefinită de 49 de obiective de investiţii înscrise de către Ministerul Sănătăţii în mandatul Guvernului precedent (Guvernul Cîţu) şi aprobată de Comisia Europeană. Din lista predefinită de 49 de obiective, pentru patru nu au fost depuse solicitări de finanţare.

În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiţii în limita bugetului aferent PNRR.
Lista finală va fi pusă în transparenţă decizională în luna ianuarie şi va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.
Comunicat de presă – Ministerului Sănătăţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *