Ministerul Dezvoltării investeşte peste 152 milioane lei pentru reabilitarea sediului Academiei Române din Capitală

Social

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a participat, astăzi, la semnarea contractului de execuţie pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea sediului istoric al Academiei Române şi construirea unui corp nou (Aulă), potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

„Acest contract este semnat chiar în anul în care se celebrează 125 de ani de la finalizarea construcţiei sediului istoric al Academiei Române, construcţie care, în ciuda aspectului de clădire monobloc, este format prin adăugiri succesive, respectiv Casa Cesianu şi Casa Zaleski, acestea fiind şi cele mai vechi clădiri din ansamblu”, a precizat ministrul Cseke Attila.

Obiectivul prevede consolidarea şi extinderea unui corp de birouri şi recondiţionarea şi adaptarea funcţională a spaţiului interior existent la noile cerinţe sociale, funcţionale şi culturale ale Academiei Române.

De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare şi dotare a sediului istoric al Academiei Române (nominalizat în cadrul Listei Monumentelor Istorice 2015 a Ministerului Culturii/Institutului Naţional al Patrimoniului). Astfel, se are în vedere transformarea acestuia în muzeu, cu spaţii de expunere (lucrări de pictură, grafică, sculptură, diverse obiecte memoriale), spaţii pentru librărie, cafenea, spaţii tehnice şi administrative.

Totodată, va fi construit un nou corp (în suprafaţă construită desfăşurată totală de 8.527 mp) în incinta imobilului din Calea Victoriei nr. 125-127 (Bucureşti), cu regim de înălţime 2S+P+M+2E, care va cuprinde o sală pentru organizarea şedinţelor în plen, birouri pentru cele 14 secţii ale Academiei, birouri pentru conducerea Academiei, săli pentru întruniri, spaţii de recepţie şi protocol, precum şi spaţii anexe.

Contractul are o valoare totală de 152.736.390,13 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *