Aproape 53.000 de utilizatori şi-au făcut cont pe epay.ancpi.ro în 2022

Social

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, aproape 1,2 milioane de documente, în primele opt luni ale anului 2022, potrivit unui comunicat.
“ În luna august 2022, ANCPI a eliberat online 132.274 de extrase de carte funciară pentru informare şi 16.906 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În perioada ianuarie – august 2022, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 1.189.971 de documente: 1.058.299 de extrase de carte funciară pentru informare şi 131.672 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În primele opt luni ale anului trecut, ANCPI a eliberat online 1.018.280 de extrase de carte funciară pentru informare şi 118.758 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.
Totodată, în primele opt luni ale anului 2022, pe platforma epay.ancpi.ro şi-au făcut cont 52.772 de utilizatori noi, care au înregistrat 862.764 de comenzi.

Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.
Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată cu un card bancar.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară depăşeşte 20 de milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul ANCPI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *