Ministerul Educației deblochează concursurile pentru ocuparea posturilor din învățământ și suplimentează numărul cu 3500

Social

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat, miercuri la finalul ședinței de guvern că a semnat un memorandum pentru deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice din învățământ și va suplimenta numărul de posturi în învățământul preuniversitar, inclusiv pentru creșe și grădinițe.

Sorin Cîmpeanu face acest anunț în condițiile în care, potrivit unei ordonanțe de urgență recent aprobată de Executiv, angajările în instituțiile publice sunt înghețate până la finalul acestui an, potrivit edupedu.ro.

Este vorba despre Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 111/2022, care interzice angajările până la 31.12.2022. Excepția de la această ordonanță ar trebui aprobată însă printr-o altă ordonanță de urgență, potrivit juriștilor consultați de Edupedu.ro.

Memorandulul cu tema „Ocuparea unor posturi didactice, didactic auxiliare şi de cercetare vacante sau temporar vacante din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat în anul 2022, precum şi ocuparea posturilor didactice de predare vacante sau rezervate şi a unor posturi didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2022- 2023” prevede mai multe situații în care în universități este nevoie de cadre didactice sau de persoane în funcții de conducere, la fel în preuniversitar, unde sunt necesare angajări de personal auxiliar și nedidactic sau cadre didactice.

„După ce Ministerul Educației a distribuit absolut și când spun absolut toate posturile înseamnă absolut toate posturile disponibile prin reglementări legale am inițiat astăzi hotărârea de Guvern, prezentată tot în primă lectură, prin care dorim suplimentarea cu 3.500 de posturi numărul posturi din sistemul național de învățământ. Coroborat cu această hotărâre de guvern inițiată am aprobat un memorandum prin care se deblochează concursurile pentru ocuparea posturilor didactice, didactice auxiliare și ne didactice, atât din învățământul preuniversitar cat și din învățământul universitar”, a declarat ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *