Ministerul Educației: noi burse acordate elevilor 

Social

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au aprobat lista campionatelor naționale, organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, pentru care se vor acorda burse de merit elevilor de gimnaziu și liceu în anul școlar 2024 – 2025.

Astfel, potrivit Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, elevii de gimnaziu și liceu care au obținut medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice vor beneficia de burse de merit oferite din bugetul Ministerului Educației.

„Sute de elevi participă în fiecare an la campionatele naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice. Acești elevi sunt un model de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor. E important să le recunoaștem rezultatele și să-i susținem în drumul lor spre performanță! Estimăm că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive! Succes, dragi elevi, și felicitări pentru munca voastră de zi cu zi!”, a declarat Ligia Deca, Ministrul Educației

La rândul său, Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport, a precizat:„Campionatele naționale sunt arena în care se conturează nu doar performanțe sportive excepționale, ci și destine model pentru generațiile viitoare. Fiecare tânăr campion care câștigă o bursă de merit își inspiră colegii să urmeze aceeași cale a perseverenței și curajului”.

De asemenea, în anul școlar 2024 – 2025, elevii cu rezultate bune la învățătură vor beneficia de burse de merit, dar acordarea acestora va fi condiționată de anumite aspecte. Ministerul Educaţiei a întrodus un nou tip de bursă.
Metodologia de acordare a burselor școlare în acest an școlar a suferit modificări semnificative, conform anunțului făcut de către mMnistrul Educației, Ligia Deca. Referitor la introducerea bursei de reziliență.
Schimbările în acordarea bursei școlare au fost determinate de descoperirea unui sistem care oferea aceste ajutoare și elevilor cu rezultate slabe.

Conform noului regulament, au fost definite două categorii de burse. Bursa de merit și bursa de reziliență.
Bursa de merit va fi acordată elevilor cu medii de notare mai mari de 9,50 sau care obțin rezultate remarcabile în olimpiade școlare sau concursuri diverse. Elevii încadrați în primii 30% dintr-o clasă, conform rezultatelor școlare, vor primi burse de reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *