vouchere tv

Ministerul Mediului – va acorda vouchere de 500 de lei pentru televizoare

Social

Românii pot primi vouchere de 500 de lei pentru achiziţia unui televizor cu eficienţa energetică A+, în cadrul programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate, susținut de Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului a lansat un proiect pentru extinderea programului „Rabla pentru electrocasnice” și vrea să acorde vocuchere și pentru televizoare și mașini de spălat vase. Pentru un televizor se poate obține un voucher de 500 de lei, iar pentru o mașină de splat vase suma de 400 de lei.

Ministerul a lansat recent, spre consultare publică, proiectul de Ordin privind modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice de uz casnic, uzate cu unele noi mai performante din punct de vedere energetic – Rabla pentru electrocasnice.

„În sesiunea din 2019, persoanele fizice vor putea achiziționa prin program, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediția precedentă, mașini de spălat vase și televizoare”, se arată înr-un comunicat al Ministerul Mediului, remis luni.

Potrivit ministrului Mediului, bugetul din acest an va fi dublat.
„Succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *