teodorovici

Ministrul Finanțelor – taxa auto va fi rambursată până în iunie 2019

Social Actualitate

După ce Comisia Europeană a somat statul român să returneze taxa auto considerată ilegală, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a afirmat că aceste sume vor fi plătite până în luna iunie 2019.

„Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 dacă nu mă înşel, un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg.

Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu de înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli”, a declarat Eugen Teodorovici.

Taxa auto pentru autovehiculele aflate la prima înmatriculare a fost instituită pentru prima dată la 1 ianuarie 2017, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. De-a lungul timpului, această taxă a suferit o serie de modificări până în 2012, când s-a hotărât suspendarea ei, urmând ca persoanelor care o achitaseră deja, să le fie restituiți banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *