Ministrul Muncii

Ministrul Muncii anunță că există trei scenarii în ceea ce priveşte majorarea salariului minim

Social

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi, după şedinţa din Consiliul Naţional Tripatit, că salariul minim va creşte şi că există trei scenarii în ceea ce priveşte majorarea acestuia.

„În această săptămână premergătoare şedinţei am intrat deja în dialog cu dânşii (reprezentanţii sndicatelor şi patronatelor – n.r.), cu referire la eventuale analize, studii pe care le-au făcut, evaluări, în ceea ce priveşte impactul creşterii salariului minim, respectiv a unei formule de calcul, aşa cum Comisia Europeană ne şi cere, pe care dânşii eventual ar fi putut-o contura.

Mi-au pus la dispoziţie toate aceste materiale, dincolo de dialogul permanent pe care l-am avut şi i-am asigurat că punctele dânşilor de vedere au ajuns la grupul de lucru coordonat de cancelaria primului-ministru. (…) Au luat act de materialul prezentat cu toate argumentele pe care le-am prezentat pentru fiecare scenariu în parte şi am convenit asupra analizării acestuia în perioada următoare, astfel încât următoarea şedinţa a Consiliului Naţional Tripartit să aibă loc săptămâna viitoare marţi”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Ministrul nu a prezentant însă procente în ceea ce privește creștere salariului minim, în ciuda faptului că premierul Orban a avansat, săptămâna trecută, un posibil procent de 7,2%.

„Nu dorim să luăm decizii peste noapte sau fără să ținem cont de aceste păreri, nu i-am pus în fața faptului împlinit, ne-am exprimat argumentele într-un scenariu sau altul, i-am rugat să analizeze și să reflecteze, să ne transmită propunerile domniilor lor. În paralele cu această ședința cerută de cadrul legal de a ne consulta în acest format cu partenerii noștri”, a mai precizat Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *