Raed Arafat

România trimite ajutoare în Albania după cutremurul devastator

Social

România va trimite o echipă de salvare în Albania, a anunțat marți Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI. 52 de români vor ajunge, cu două avioane MapN, în cursul zilei de marți, pentru a ajuta la căutarea celor prinși sub dărâmături. Luni noapte a avut loc cel mai puternic cutremur din ultimele decenii în Albania, cu o magnitudine de 6,3. Există persoane prinse sub dărâmături, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit.

„Cu aprobarea domnului ministru Vela, echipa noastră este în pregătire. S-a vorbit la ministrul Apărării care ne va sprijini cu transportul. Urmează să plece echipa din cadrul IGSU către Albania cu aproximativ 50 de persoane cu materiale de căutare salvare. Este o misiune de căutare, salvare, nu medicală.

Vom pleca în câteva ore, cu ajutorul forțelor de la forțelele aeriene, echipa noastră va fi acolo în cursul serii de astăzi. Colegii de la aviație se pregătesc.

Când se ajunge acolo, autoritățile naționale repartizează echipa într-un sector de intervenție.

Echipa trebuie să fie independentă să aibă tot ce le trebuie, mâncare, apă. Echipa va acționa în zona respectivă până se decide oprirea operațiunilor de salvare”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puțin sașe persoane și rănirea altor 150, conform informațiilor transmise de autoritățile locale, citate de postul BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *