Ministrul Tineretului și Sportului – condiţii pentru reluarea sporturilor individuale

Sport Actualitate

Ministrul Tineretului şi Sportului , Ionuţ Stroe, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, condiţiile în care pot fi reluate pregătirile în sporturile individuale, după încheierea stării de urgenţă.

„Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precuaţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul individual, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală. În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor”, a declarat Ionuț Stroe.

Bazele trebuie să fie împrejmuite.
Trebuie să se facă un triaj epidemiologic.
Trebuie măsurată temperatura. Sportivii trebuie trecuți într-un tabel nominal.

Accesul trebuie să fie permis doar în funcție de capacitatea bazei pentru a evita aglomerația.
Nu va fi permis accesul public, nu se pot folosi dușurile, sauna. Acestea vor fi închise

Orice fel de activitate sportivă trebuie să fie precedată de un procedură de autoevaluare.

Deplasarea la băzile sportive trebuie să se facă respectând măsurile impuse de autorități.
Se va permite practicarea activităților sportive doar pe terenuri în aer liber
Pe parcursul antrenamentelor, trebuie să fie păstrată o distanță de siguranță față de celelalte persoane.

În ceea ce privește fotbalul, ministrul Stroe a spus: „Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent. Au fost cei mai insistenţi. Şi-au asumat ordinul şi condiţiile impuse de noi. Probabil că după data de 15 cluburile din liga întâî şi vor relua antrenamentele. Testul Covid se va face de trei ori. Cluburile pot intra în cantonament din prima zi şi vor rămâne în cantonament. Dacă situaţia ne va permite, vom putea relaxa măsurile.

Am făcut referiri la o lună de competiţie şi una de pregătiri. Până la 25 mai – 1 iunie vom putea avansa un calendar privind reluarea competiţiilor. Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin acum. Există o sincronizare cu celelalte campionate europene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *