Misiuni umanitare ale Forțelor Aeriene Române

Social

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat joi, 2 februarie, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua misiuni de transport umanitar a doi pacienți, conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.

“Astfel, una dintre aeronave a avut misiunea de a prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, iar cealaltă aeronavă de a executa un zbor către Italia pentru transferul unui pacient minor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” către o clinică din Palermo.

Monitorizarea pacienților pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București și Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanțe ale SMURD.

Misiunile aeronavelor Forțelor Aeriene Române au fost executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *