parlament

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului a fost respinsă

Actualitate Politica

Moțiunea de cenzură a opoziției nu a reușit să strângă numărul de voturi necesare pentru a dărâma Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Cvorumul a fost îndeplinit, însă nu s-au întrunit numărul necesar de voturi pentru căderea Guvernului. Din 359 de parlamentari prezenţi, doar 210 şi-au exprimat votul. 200 au fost pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri. Viorica Dăncilă rămâne premier.

Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL, USR, PMP şi UDMR, însă parlamentarii Pro România a anunţat că nu semnează moţiunea, dar că vor vota pentru, la vedere. PSD anunţase deja că parlamentarii săi vor fi prezenţi, dar nu vor vota. De asemenea, conducerea PSD a anunţat că orice parlamentar PSD care va vota moţiunea va fi exclus din partid.

„Acest guvern e creat după chipul şi asemănarea creatorului său şi nu vă doresc soarta dlui Dragnea, dar ne dorim dreptate pentru toţi cei care au fost abuzaţi, bruscaţi în 10 august şi în alte momente”, a menţionat Barna. Dacă veţi refuza încă o dată să ascultaţi ce spune majoritatea românilor, viitorul dvs politic va fi sumbru. Lucrurile se schimbă în România, o nouă clasă politică e vie şi activă”, a declarat Barna (USR).

„Tot ce am scris în moţiunea de cenzură şi am spus în ultimii doi şi jumătate – că guvernaţi în favoarea infractorilor, împotriva românilor şi în neştiinţă uluitoare – v-au confirmat-o oamenii la vot. În 26 mai oamenii au dat un vot foarte clar împotriva persoanei care a asigurat patronajul guvernului Dăncilă, care a decis personal componenţa acestui guvern care l-a servit şi îl serveşte şi împotriva ticăloşiilor PSD-ALDE ridicate la rang de politică de stat”, a declarat Turcan(PNL).

Premierul Dăncilă a luat cuvântul:”Am parcurs textul acestei moţiuni în speranţa că voi regăsi măcar o idee constructivă în folsul societăţii. Nu am găsit. Întregul text arată un singur lucru, incapacitatea opoziţiei de a avea un proiect serios pentru binele acestei tări. Este evident că nu reprezintă o alternativă la guvernare. Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Nu am văzut din partea dvs nicio masura benefica pentru romani, nici o idee concreta. Am vazut însă declarațiile publice ale liderilor, multe sloganuri.

Ce vor câștiga românii, sloganuri? Dacă este așa, trebuie să vă asumați public și să le spuneți românilor, altfel ați fi făcut public și programul vostru de guvernare. Amatorismul abordării dvs. nu mă surprinde. Românii știu să facă diferenţa.”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

După ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a declarat, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică. Premierul a adăugat că votul la moţiune arată şi că opoziţia a tratat cu neseriozitate demersul pe care l-a avut.

„A fost tratată cu multă neseriozitate. În momentul în care depui o moţiune de cenzură trebuie să vii cu un program. În această moţiune am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. 15 ministere ne-au spus, dar nu ne-au spus cum s-au gândit la 15, de ce nu 17, de ce nu 13?”, a afirmat Viorica Dăncilă, după respingerea moţiunii de cenzură în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *