Primarul Sectorului 5

Primăria Sectorului 5 a acordat peste ZECE MII de burse în semestrul II

Social Actualitate

Daniel Florea, Primarul Sectorului 5 din București, a anunțat că Primăria a acordat 10 707 burse în semestrul II, precizând că educația rămâne prioritară în Sectorul 5. Dintre acestea, 338 burse au fost burse de performanță, 7.525 burse de merit, 296 burse de studiu, 2.531 burse de ajutor social și17 burse de ajutor ocazional.

De asemenea, primarul Daniel Florea a menționat că face tot ce depinde de el și instituția pe care o conduce pentru “păstrarea Colegiului Național Grigore Cerchez”.

„Astăzi avem două chestiuni foarte importante pe ordinea de zi. Una este Colegiul Cerchez, pentru că s-a făcut o propunere de majorare a chiriei și suntem în pericol dacă nu ajungem la o înțelegere. Putem pierde acest liceu.

Al doilea lucru foarte important este despre bursele elevilor.
Aceste două puncte cred că ar fi trebuie să aibă susținerea, măcar fizică, și a opoziției. Multumesc consilierilor locali PSD, cu ajutorul cărora demonstrăm zi de zi că educația este prioritară în Sectorul 5. Suntem singurul sector din București care a dat burse”, a declarat Daniel Florea.
În fiecare an, bursele se acordă în următorul cuantum:

– 339 de burse de performanță: 400 de lei pe lună pentru fiecare elev

– 7.560 de burse de merit: 400 de lei pe lună pentru elevii cu media 10, 250 de lei pe lună pentru elevii cu media cuprinsă între 9.50 și 9.99, 150 de lei pe lună pentru elevii cu media cuprinsă între 9 și 9.50, 150 de lei pentru elevii cu media între 8.50 și 9

– burse pentru elevii cu rezultate la etapele județene ale olimpiadelor, concursurilor și competițiilor: 250 de lei pe lună pentru fiecare elev

– burse de studiu: 150 de lei pe lună pentru fiecare elev

– burse de ajutor social: 150 de lei pe lună 2.473 pentru fiecare elev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *