senat

Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului de Finanţe a fost adoptată

Politica

Senatul a adoptat, luni, moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu. În favoarea moţiunii iniţiate de PSD şi intitulată „Guvernare PNL-numele tău este austeritate” s-au pronunţat 59 de senatori, iar împotriva acesteia 56 și două abțineri.

După adoptarea moțiunii simple, Minsitrul Finanţelor, Florin Cîţu a afirmat că nu ştie care a fost miza, dar „i-a dat şansa de a veni în Parlament şi a spune adevărul”.

„Nu-mi dau seama care a fost miza acestei moţiuni, pentru că nu a venit cu nimic serios, dar mi-a dat mie o şansă de a veni în Parlamentul României şi a spune adevărul. Sunt primul ministru al Finanţelor, din ultimii trei ani de zile, care a venit şi a spus adevărul. Asta este o premieră pentru români şi românii sigur vor aprecia acest lucru”, a afirmat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

De asemenea, ministrul de Finanţe Florin Cîţu a declarat, că dacă PNL îi va cere să facă un pas în spate, atunci va demisiona.

„Vom vedea care este decizia.Dacă partidul îmi va spune să fac un pas în spate, bineînţeles că voi demisiona. Dezbaterea nu a avut nicio legătură cu ceea ce am făcut la minister, a fost o dezbatere despre postările mele de pe Facebook”, a spus Florin Cîţu, după adoptarea moţiunii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că nu va lua nicio măsură împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu, după ce moţiunea simplă iniţiată de PSD a fost adoptată de Senat.

„Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanţelor din guvernul Partidului Naţional Liberal să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii 3 ani de zile. Ultimul partid care poată să exprime o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD, care şi-a bătut joc de finanţele publice ale României şi a făcut praf bugetul. Asta este o mişcare politicianistă ieftină, în mod normal domnul Teodorovici care este iniţiatorul acestei moţiuni ar trebui să dea seama în altă parte pentru dezastrul bugetar pe care ni l-au lăsat”, a declarat premierul , Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *