parlament

Moțiunile la adresa miniștrilor Toader și Teodorovici – respinse de plenul Camerei Deputaților

Politica

Moțiunile simple depuse de opoziție împotriva miniștrilor Toader si Teodorovici au fost respinse, miercuri, 20 martie, de plenul Camerei Deputaților.

Moțiunea la adresa ministrului Finanțelor, intitulată „Lacomia pesedistă subminează economia naționala”, a primit 108 voturi „pentru” și 154 „împotrivă”, iar moțiunea împotriva ministrului Justitiei, „Tudorel Toader si PSD-ALDE, luati mainile murdare de pe Justiție!”, a primit 126 voturi „pentru” si 148 „împotrivă”.

Deputatii PNL, USR si PMP i-au criticat pe cei care au votat împotriva moțiunii la adresa ministrului EugenTeodorovici, precizînd că românii vor avea de suferit din cauza măsurilor economice luate de ministrul Teodorovici, mai ales prin OUG 114.

De asemnea, intițiatorii moțiunii pe Justiție i-au acuzat pe deputații care au votat împotrivă că perpetueazaă starea de revoltă a magistraților, în condițiile în care justiția este sub asalt, independența judecătorilor este afectată, iar calitatea actului de justiție este slabită.

Eugen Teodorovici a dat explicații pe tema OUG 114, luni, și a promis modificarea Ordonanței.

„Modificările aduse OUG 114 ar putea fi agreate până vineri, pentru că, dacă vrem ca săptămâna viitoare să avem Ordonanţa modificată, înseamnă şi câteva avize, de la dialog social, avizul Consiliului Economic şi Social, automat sunt premergătoare aprobării în Guvern”, a spus Teodorovici în plenul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *