Naţionala Feminină a României se alătură eforturilor de educare şi inspirare a copiilor din şcoli

Sport

Pe 18 şi 19 octombrie, Naţionala Feminină a României se alătură eforturilor de educare şi inspirare a copiilor din şcoli prin evenimentele ‘Pasa de Empowerment’, organizate în cadrul campaniei Modele de Femeie, o iniţiativă pentru normalizarea prezenţei femeilor în fotbal şi oriunde.

Evenimentele vor avea loc în Constanţa, Timişoara şi Cluj, după următorul program:
Constanţa | Miercuri, 18 octombrie, începând cu ora 11:00 – Şcoala Nr. 23 Constanţa;
Timişoara | Joi, 19 octombrie, începând cu ora 11:00 – Şcoala Gimnazială Nr. 24 Timişoara;
Cluj | Joi, 19 octombrie, începând cu ora 11:00 – Şcoala Generală ‘Iuliu Haţieganu’ Cluj-Napoca;

Modele de Femeie reprezintă un angajament ferm al Naţionalei Feminine a României pentru promovarea egalităţii de gen şi schimbarea percepţiilor legate de femei în fotbal şi nu numai. Prin aceste evenimente speciale, vrem să le arătăm copiilor cum pot depăşi bariere şi să-şi urmeze visurile, dar şi să-i inspirăm, folosind exemplul jucătoarelor tricolore. Alături de copii vor fi: Laura Rus şi Ioana Bortan la Constanţa, Teodora Meluţă şi Antonia Bratu la Timişoara, Ioana Bălăceanu şi Carmen Marcu la Cluj.

Evenimentele ‘Pasa de Empowerment’ sunt un pas semnificativ în direcţia normalizării prezenţei femeilor în fotbal şi oriunde. Acestea reprezintă un angajament puternic pentru a schimba percepţiile şi stereotipurile de gen cu scopul de a crea un viitor mai incluziv şi egal pentru toţi copiii.

La ‘Pasa de Empowerment’, copiii vor avea ocazia să interacţioneze cu jucătoarele Naţionalei Feminine şi să participe la activităţi interactive care promovează sportul, spiritul de echipă, fair play-ul şi importanţa unei atitudini pozitive. Evenimentele vor oferi, de asemenea, oportunitatea de a asculta poveştile inspiraţionale ale jucătoarelor şi de a simţi bucuria jocului de fotbal.

În cadrul evenimentelor vor avea loc momente distractive, educative şi inspiraţionale pentru copii, care să contribuie la promovarea unei societăţi mai echitabile şi incluzive pentru femei în sport şi în toate domeniile. Acestora li se va oferi oportunitatea de a participa la activităţi sub îndrumarea jucătoarelor: o sesiune de întrebări, un joc interactiv, dar şi alte activităţi cu mingea de fotbal: dribling, pase şi mişcări demonstrative. Copiii vor fi premiaţi pentru implicarea lor, cu premii care să îi inspire mai departe în parcursul pe care îl vor alege în viitor.

Penny, sponsor al tuturor naţionalelor de fotbal ale României şi furnizor de produse proaspete pentru toate echipele de fotbal aflate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, susţine această activitate oferind pachete pentru copiii din cele trei şcoli unde vor avea loc evenimentele. Implicarea retailerului în această campanie confirmă încă o dată interesul pentru proiectele educaţionale şi efortul continuu de a inspira copiii către o dezvoltare sustenabilă şi un viitor mai incluziv.

Prin organizarea acestor evenimente, Naţionala Feminină a României continuă să-şi aducă contribuţia la dezvoltarea sportului şi la promovarea valorilor pozitive în rândul copiilor noştri, pregătindu-i pentru un viitor mai luminos.

Despre Naţionala Feminină a României

Naţionala Feminină a României reprezintă cu mândrie ţara în competiţiile internaţionale. Cu pasiune şi angajament, aceste jucătoare demonstrează că nu există limite pentru femei în fotbal sau în oricare alt domeniu. Pentru mai multe informaţii despre echipa noastră şi despre campania ‘Modele de Femeie’, vă invităm să vizitaţi pe https://modeledefemeie.frf.ro şi să ne urmăriţi pe Instagram şi Facebook.
Biroul de Presă al Federaţiei Române de Fotbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *