Naval Group

Naval Group – a câștigat contractul pentru corvetele militare

Social

Grupul francez Naval Group va construi cele patru corvete pentru Forțele Navale Române, după ce organizatorul licitației, Romtehnica SA l-a declarat câștigător.

Compania franceză Naval Group, în asociere cu Șantierul Naval Constanța, a câștigat licitația pentru furnizarea de corvete multifuncționale destinate Forțelor Navale, a anunțat, miercuri, ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Contracandidații Naval Group (Franţa) au fost Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia).

Francezii au avut oferta cea mai bună din punct de vedere financiar – în jur de 1,2 miliarde de euro, devansându-i pe olandezii de la Damen, care urmau să lucreze pe șantierul lor de la Galați, și pe italienii de la Fincantieri, care urmau să colaboreze cu șantierul naval Tulcea.

Naval Group s-a înscris în cursa pentru contractul în care Ministerul Apărării Naționale a pus la bătaie 1,6 miliarde de euro, cu modelul de corvetă Gowind 2500, după ce în aprilie 2018 a semnat un parteneriat cu Șantierul Naval din Constanța, pentru a le putea construi acolo.

Modelul de corvetă Gowind 2500 al Naval Group s-a mai vândut forțelor armate din Egipt, Malaysia și Emiratele Arabe Unite.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *