car-sharing

Serviciul de car-sharing Spark – se va lansa în România în 10 iulie

Social

Servicul de car-sharing își face loc și pe piața din România, cu o nouă companie care se pregătește să se lanseze săptămâna viitoare la București.
Spark intră pe piața din România, oferind exclusiv maşini electrice, urmând să se lanseze oficial pe 10 iulie.

Car sharing-ul este un serviciu de închiriere al mașinilor pe perioade scurte de timp, foarte popular în marile orașe ale lumii pentru că utilizatorii nu plătesc combustibilul sau locul de parcare. Spre deosebire de servicii de ride-sharing, precum Uber, Bolt sau Yango, în cazul Spark, utlizatorul este în același timp și șoferul mașinii.

Spark s-a înființat în 2017 în urma unei colaborări între compania bulgară EMobility International și o companie din Lituania.

Spark activează în prezent în Sofia și Vilnius. În capitala Bulgariei, Spark are o flotă de peste 100 de mașini electrice , preponderent Nissan Leaf, însă în prezent își extinde flota cu circa 170 de unități Hyundai Kona Electric, în timp ce numărul clienților este de circa 20.000.

În Bulgaria, Spark solicită cel puțin 0.15 euro pe kilometru, în timp ce în Lituania prețurile încep de la 0.17 euro, în funcție de modelul utilizat.

Site-ul companiei nu prezintă tarifele pe care le va practica în România, acestea urmând să fie dezvăluite la evenimentul de lansare, care va avea loc pe 10 iulie.

Pe piața din România există în prezent două servicii de car-sharing. Smart fortwo, Smart forfour, Mini One, BMW i3 și Mercedes-Benz A180, iar prețurile variază între 1.4 lei pe minut și 2.5 lei pe minut, în funcție de modelul ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *