Muzeul Național de Artă Contemporană

NESPUS – spectacol de educație sentimentală pentru copii

Social

În perioada 27 mai – 2 iunie 2019, la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), se vor desfășura o serie de evenimente adresate preadolescenților și profesioniștilor din domeniul educației culturale: ateliere de tip performance și o masă rotundă pe tema educație sentimentală pentru copii între 9 și 13 ani.

NESPUS – spectacolul participativ de educație sentimentală pentru copii între 9 și 13 ani a fost conceput de artiștii, educatorii culturali și curatorii colaboratori ai
Asociației Da’DeCe și va avea o abordare interactivă și fluidă a acestei teme atât de actuale, dar foarte puțin abordate.

Între 27 și 31 mai, peste 100 de elevi din clasele IV – VI, de la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, se vor întâlni cu educatori culturali și cu artiști într-o serie de șapte ateliere – performance, construite astfel încât să genereze emoții și stări care țin de teritoriul afectiv al rușinii, atât de specific vârstei preadolescente.

Pe 31 mai, de la ora 15.00 la 17.00, Asociația Da’DeCe se întâlnește cu specialiști din cultură și educație la Masa rotundă pe tema educației sentimentale pentru copii între 9-13 ani. Sunt invitați profesioniști care derulează proiecte de educație prin cultură și sunt interesați de dezvoltarea unei comunități dedicate, în care pot fi împărtășite experiențe similare, proiecte, poveștile de succes sau abordări inovative.

În perioada 1 – 2 iunie, echipa de proiect va desfășura la MNAC alte două spectacole-ateliere NESPUS, deschise pentru copii între 9 și 13 ani, dornici să exploreze suita de emoții și sentimente cu care intră în contact la aceste vârste și, totodată, să învețe cum se pot accepta pe ei înșiși și pe cei de o vârstă cu ei.

Echipa proiectului Da’DeCe va fi prezentă la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) pe toată perioada de desfășurare a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *