tichete și carduri cadou

Edenred – de 1 iunie companiile pot oferi tichete și carduri cadou

Actualitate Social

De 1 iunie, companiile pot oferi tichete și carduri cadou în valoare de 150 de lei fiecărui angajat și fiecărui copil minor al unui angajat, potrivit Edenred, emitent de carduri şi tichete de beneficii. Sumele astfel acordate sunt scutite de impozit pe venit și de taxe sociale salariale și patronale.

Edenred precizează: „Deși este prevăzută în legislație încă din anul 2015, această opțiune accesibilă oricărui angajator este încă prea puțin cunoscută și foarte puțin utilizată de către companii”.

Mai puțin de 1000 de companii au acordat în 2018 beneficii cadou angajaților sau copiiilor lor de 1 iunie. În 2019, Edenred observă o tendință în ușoara creștere, generată de nevoia din ce în ce mai accentuată a companiilor de a deveni mai eficiente în programele de motivare și retenție a angajaților.

„Recrutarea, motivarea și retenția angajaților reprezintă una dintre principalele preocupări ale managerilor și antreprenorilor în 2019.

Beneficiile acordate angajaților, prin care angajatorii încurajează echilibrul între viața profesională și cea personală, au un impact foarte puternic în nivelul de satisfacție a acestora. De 1 iunie, avem o astfel de ocazie, nu doar să recompensăm munca și rezultatele angajaților, ci să le oferim în plus recunoaștere personală – adică un „cadou”cu impact emoțional puternic. Nici un angajator nu știe care este cadoul perfect pentru copiii tuturor angajaților, însă oferind tichete cadou, fiecare angajator îi oferă fiecărui angajat puterea de a alege cadoul perfect pentru copiii lui”, spune Dana Sîntejudean, Director General al Edenred Romania & Moldova.

Tichetele cadou au uz universal, iar rețeaua de comercianți parteneri Edenred include toate marile lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri, precum și brand-uri renumite de fashion și cosmetice, librării, bijuterii, jucării, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport.

Tichetele cadou de 1 iunie pot fi oferite si angajaților fără copii, în același plafon de 150 de lei per angajat și beneficiază de aceleași facilități fiscale: scutire de impozit pe venit, scutire de taxe salariale și patronale, deductibilitate în limita a 5% din costurile salariale totale.

Edenred este cea mai mare companie emitentă de carduri și tichete de beneficii pentru companii și angajați si deservește in România peste 35.000 de companii-client și 1.500.000 de utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *