Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria Capitalei

Actualitate

Potrivit rezultatelor la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, Nicușor Dan a câștigat un al doilea mandat la Primăria Bucureștiului.
Actual și viitorul edil al capitalei, Nicușor Dan a anunțat, duminică seară într-o conferință de presă că intenționează să declanșeze un referendum la nivel local, „pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector.”

„Cu aprobarea Consiliului General, voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti. Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizaţii pentru zeci şi sute de blocuri în Bucureşti a căror legalitate nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din Bucureşti.

Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din Bucureşti, dar cer bucureştenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraş. Parlamentul are în dezbatere două legi: Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane. Solicit candidaţilor la alegerile prezidenţiale să se pronunţe în campania pentru alegerile prezidenţiale pe chestiunile cele mai importante din aceste două legi şi solicit partidelor parlamentare ca până la alegerile parlamentare să tranşăm aceste două legi. Numai aşa vor fi în situaţia în care bucureştenii să poată gestiona ei înşişi, prin organele pe care le-au ales, situaţia spaţiilor lor verzi şi dezvoltarea lor urbană şi aceste lucruri să nu fie făcute pe jocuri de culise deasupra intereselor bucureştenilor”, a afirmat primarul Capitalei, în conferința de presă.

După centralizarea a 72,5% din voturuile exprimate de cei 747.254 votanti (530963 voturi valabile), Nicuşor Dan are un scor de 46,9% (248.811 voturi), Gabriela Firea – 22,4% (118.796 voturi).
Pe locul al treilea se sitează Cristian Popescu Piedone 16,1% (85.675 voturi), Sebastian Burduja – 7,5% (40.083 voturi), Mihai Enache 3,1 % (16.246 voturi), Diana Şoşoacă – 2,6% (13.699 voturi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *