Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020

Lifestyle

Lumea ştiinţei îşi dă întâlnire în data de 27 noiembrie de la ora 17:00 pentru prima dată 100% online la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020! Cercetătorii şi publicul din peste 15 oraşe din România vor celebra ştiinţa împreună, în condiţii de siguranţă totală, reuniţi pe website-ul noapteacercetătorilor.eu şi pagina de Facebook a proiectului.

Încă de la prima ediţie ce a avut loc în anul 2005, Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost un eveniment al inovaţiei, un eveniment care a adus ştiinţa mai aproape de oameni şi i-a ajutat pe cei mici, dar şi pe cei mari deopotrivă să înţeleagă mai bine tainele a tot ceea ce ne înconjoară şi să ia parte la experimente care mai de care mai inedite.

Respectând această tradiţie, evenimentul are loc şi în acest an, dar, de data aceasta cu o premieră – Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020 ajută ştiinţa să vină direct în casele publicului, desfăşurându-se în totalitate în mediul online în data de 27 noiembrie între orele 17:00 – 22:00.

Transmisiunile se vor face direct pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeni şi, aşa cum ne-am obişnuit, cercetătorii şi experimentele lor ne vor îmbogăţi cultura şi ne vor oferi momente unice.

„Ne-am dorit să putem oferi publicului un eveniment frumos, aşa cum am făcut-o şi până acum, dar în condiţii de siguranţă maximă, anul acesta fiind unul complet atipic pentru organizarea de evenimente. Pentru noi este foarte important să reuşim în continuare să ajutam publicul să se apropie de ştiinţă, să o înţeleagă mai bine şi să o îndrăgească, chiar şi din confortul casei”, au transmis organizatorii evenimentului.

Asemenea anilor trecuţi, la Noaptea Cercetătorilor Europeni vor fi prezenţi cercetători din numeroase institute de cercetare, universităţi şi centre de inovaţie din peste 15 oraşe din ţară, printre care şi la Bârlad, evenimentul fiind organizat de către Muzeul „Vasile Pârvan”, Secţia Astronomie. Elementul de noutate este reprezentat de faptul că de data aceasta atelierele, prezentările şi experimentele realizate de aceştia vor putea fi urmărite online la nivel naţional.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acţiunilor Marie Skłodowska-Curie şi este un eveniment organizat în fiecare an începând din 2005 ce a atras până acum peste 1.5 milioane de vizitatori.

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *