noua zeelanda

Noi măsuri în Noua Zeelandă privind legea armelor

Externe

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern a anunțat că guvernul său a aprobat amendamentele la legea armelor „în principiu”.

O decizie care a fost luată chiar de Ardern, imediat după masacrul asupra celor două moschei, Al Noor și Linwood din Christchurch, din Noua Zeelandă, care a cauzat moartea a 50 de persoane. Atacatorul, australianul Brenton Tarrant, a fost acuzat de omiciudiu. Nouă răniți sunt încă în stare critică.

Potrivit poliției, Tarrant a folosit arme de atac de tip militar modificate, pentru atacul de vineri, titrează BBC. Într-o conferință de presă, premierul a declarat că vor exista detalii suplimentare cu privire la reforma legii până în 25 martie.

„Aceasta înseamnă că, în termen de 10 zile, de la acest teribil act terorist, vom anunța reforma care, în opinia mea, va face ca, comunitatea noastră să fie mai sigură – a declarat premierul- Am luat o decizie, ca guvern, suntem uniți”.

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că autorul celor două incidente armate a acționat singur.

Atacatorul susține că a plănuit atacul în ultimii doi ani, iar locația exactă a fost stabilită în urmă cu trei luni. Noua Zeelandă nu a fost prima opțiune, dar Tarrant a dorit să transmită mesajul că „niciun loc din lume nu este sigur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *