piste pentru biciclete

Noi piste pentru biciclete în Capitală

Social

Bucureștiul va avea 4 noi piste pentru biciclete care ar însuma 48 de km. Pentru realizarea acestora, Guvernul a alocat aproape 44,5 de milioane de lei.

Proiectul Primăriei Capitalei, care vizează construirea a patru piste pentru biciclete în Bucureşti, va primi finanţare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat, fiind aprobată o Hotărâre de Guvern în acest sens. Este vorba despre patru trasee, dispuse pe 21 de artere, şi care însumează 48 de kilometri, durata de realizare fiind de şase luni.

Potrivit Primăriei Capitalei, fondurile sunt asigurate din bugetul Ministerului Mediului, din sumele obţinute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru finanţarea proiectelor de investiţii şi de la bugetul local al U.A.T Municipiul Bucureşti.

”În acest sens, a fost aprobată miercuri Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Implementarea unui sistem de transport cu bicicletă în zona centrală a Municipiului Bucureşti, următorul pas fiind semnarea contractului de finanţare. Este vorba despre patru trasee, dispuse pe 21 de artere, şi care însumează 48 de km”, a transmis, vineri, Primăria Capitalei.

Acestea vor lega pista existentă deja pe Calea Victoriei de cele mai importante puncte din București, spune Primăria Generală.

Pe traseul acestora vor fi amplasate și 420 de rastele. Lucrările ar putea fi gata în 6 luni.

Specialiștii în mobilitate urbană, deși admit că inițiativa este binevenită și așteptată de ani buni de către bicicliști, spun totuși că proiectul ar fi trebuit să conţină cu totul alte trasee.

Guvernul a mai alocat bani pentru construirea de piste pentru bicicliști în Capitală și în trecut, dar din păcate, fondurile au rămas necheltuite. Asta pentru că administrațiile anterioare nu au pregătit și nu au depus proiecte, condiție obligatorie pentru ca sumele să poată fi accesate.

Ecologiștii sunt de părere că doar încurajând transportul alternativ, Bucureștiul va scăpa de poluare.
În prezent, în Capitală există doar 6 km de piste pentru biciclete, care sunt omologate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *