Fuad Kokaly- Liviu Dragnea

Ambasadorul Palestinei – “Guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim”

Politica

După întâlnirea de luni dintre ambasadorul Fuad Kokaly şi liderul PSD, Liviu Dragnea, Ambasada Palestinei a anunţat, că decizia lui Liviu Dragnea este că Guvernul României nu va muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Ambasada statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia Guvernul României nu va muta Ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Astăzi (luni – n.red.), 13 mai, 2019, Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotentiar al Statului Palestina la București a avut o întrevedere cu domnul Liviu Dragnea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, cât și de lider al partidului de guvernamânt.

România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate și un mediator substanțial în ce privește relația cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaționale și drepturile omului. Un actor activ și implicat în menținerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiției internaționale, pledând pentru o pace justă și pentru securitate în regiune.

„Îmi permit să spun că întâlnirea cu domnul Liviu Dragnea a fost o bucurie, deși poate că bucuriile nu fac parte din vocabularul diplomatic. După întâlnirea de azi mă pot considera încredințat că toate forțele politice din România înțeleg la unison importanța Ierusalimului și rolul lui în politica și securitatea globală și în sufletele a mai mult de jumătate de cetățeni ai Terrei.

Prin declarația de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluțiilor internaționale potrivit cărora o pace durabilă și justă nu se poate săvârși decât prin existența celor două state, israelian și palestinian, care împart Orașul Păcii astfel încât Palestina, țara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mișcare și același regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est” a spus domnul Fuad Kokaly.

Ambasada Palestinei mai anunţă că, în cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susţine cooperarea bilaterală dintre cele două state şi chiar doreşte să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relaţia indisolubilă şi de lungă durată pe care cele două state o împărtăşesc alături de popoarele lor.

”Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziţia statului român în ce priveşte conflictul israeliano-palestinian şi rezolvarea acestuia pe baza soluţiei celor două state”, se arată în finalul comunicatului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat anul trecut, în luna aprilie, că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe 25 martie el a spus că este necesară o discuţie pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi luată o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *