Noul Ambasador al Statului Israel, Reuven Azar a sosit în România

Politica

Noul ambasador desemnat al Statului Israel în România, Reuven Azar, a sosit la Bucureşti, informează, joi, un comunicat de presă al misiunii diplomatice.
Diplomat de carieră, Ambasadorul Reuven Azar a deţinut până de curând funcţia de Director al grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului de externe israelian. Până în septembrie 2021, Ambasadorul Azar a fost consilier adjunct pentru securitate naţională şi politică externă în cadrul Consiliului Naţional de Securitate Naţională, dar, în acelaşi timp, a fost consilier de politică externă al Prim-ministrului Israelului.

În perioada 2014-2018, Excelenţa Sa dl Reuven Azar a fost vice-ambasador la Washington DC, SUA. Anterior acestui mandat, a fost şeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian precum şi vice-ambasador la Amman, în Iordania.

De-a lungul activităţii sale, dl Ambasador Azar s-a ocupat şi de aspecte ale cooperării şi negocierii cu Autoritatea Palestiniană. A fost, de asemenea, şeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt (1996-2000), precum şi consilier pentru afaceri politice, timp de patru ani, la Washington, SUA (2003-2006).

Noul Ambasador al Israelului în România, Reuven Azar, s-a născut în Argentina în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu master în Relaţii internaţionale), vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi arabă iar în prezent studiază limba română. Sosit în România, E.S a transmis un mesaj video românilor, pe care-l puteţi urmări pe conturile de social media (Facebook, Instagram şi Twitter) ale Ambasadei – @IsraelinRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *