O sculptură a lui Brâncuși ajunge în premieră în România    

Lifestyle

Anul acesta, Ziua Națională Brâncuși va fi marcată printr-un eveniment cu totul deosebit: sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de Constantin Brâncuși în 1905-1906 și intitulată „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”.

Este vorba despre o operă care nu a fost niciodată văzută, fiind considerată pierdută sau distrusă. Sculptura a fost recent adjudecată la o licitație internațională din Paris, de un colecționar român.

Evenimentul de dezvelire și prima întâlnire cu publicul a acestei lucrări va avea loc sâmbătă, 17 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr. 5), de la ora 16.00, în prezența doamnei Doina Lemny, istoric parizian de artă, cercetătoare specializată în opera sculptorului Constantin Brâncuși și unul dintre cei mai cunoscuți exegeți ai operei marelui artist, aflată într-o vizită extraordinară în România.

Doamna Doina Lemny va susține, cu această ocazie deosebită, o conferință în care va detalia aspecte puțin cunoscute din biografia artistului, precum și circumstanțele realizării acestei opere considerate pierdute.

Expoziția va fi liber deschisă publicului până pe 25 februarie și va putea fi vizitată zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-20.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *