OMV

OMV – îşi mută serviciile de suport de la Bucureşti la Viena

Social

Compania energetică austriacă OMV a anunţat mutarea operaţiunile din domeniul financiar, personal şi IT pentru întregul concern, de la București, la sediul general de la Viena, a declarat vineri directorul general de la OMV, Rainer Seele.

Acesta a precizat că peste 250 de oameni vor ajunge în Austria, în urma relocării.

“Vestea bună este că vom aduce peste 250 de angajaţi foarte bine calificaţi la sediul central de la Viena. Am decis că managementul datelor OMV şi dezvoltarea în domeniul digitalizării ar trebui să se deruleze la Viena”, a declarat Seele într-o conferinţă de presă susținută alături de cancelarul austriac, Sebastian Kurz. Directorul OMV a precizat că acest proces ar urma să fie implementat treptat până la finele lui 2020.

“Aceasta este o decizie pentru Austria şi nu o decizie care a fost luată împotriva unei alte locaţii”, a spus Rainer Seele.

Înainte de acestă decizie, toate serviciile de suport (IT, contabilitate, HR, etc.) pentru tot grupul OMV se asigurau de la Bucureşti, printr-o entitate afiliată OMV Petrom, denumită OMV Petrom Global Solutions.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, iar Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *