Opera Naţională Bucureşti prezintă „Samson şi Dalila” şi „Corsarul” în cadrul Seri de Operă Online

Actualitate Lifestyle

Opera Naţională Bucureşti transmite în cadrul Seri de Operă Online spectacolele ‘Samson şi Dalila’ de Camille Saint-Saens şi ‘Corsarul’ de Adolphe Charles Adam.

Luni, 27 aprilie, ora 18:30 veţi putea urmări înregistrarea spectacolului ‘Samson şi Dalila’ de Camille Saint-Saens, în regia lui Giandomenico Vaccari, eveniment din 05.10.2019.

Joi, 30 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet ‘Corsarul’ de Adolphe Charles Adam, regia şi coregrafia Vasily Medvedev, eveniment din 03.02.2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti.

Prima scenă lirică a ţării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni şi joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai apropie unii de ceilalţi prin muzică şi cultură, pe care le susţinem necondiţionat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, cât şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa
SAMSON ŞI DALILA de Camille Saint-Saens
Luni, 27 aprilie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

(Trailer Samson şi Dalila – Opera Naţională Bucureşti)
Pe 2 Decembrie 1877 avea loc premiera operei ‘Samson şi Dalila’ la Weimar, cu un libret tradus în germană. În decursul timpului opera ‘Samson şi Dalila’ a constituit o oportunitate pentru afirmarea multor staruri din lumea teatrului liric. În particular rolul Dalila este considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzo-soprană şi a fost interpretat de mari artiste precum: Marie Delna, Grace Bumbry, Julia Claussen, Fiorenza Cossotto, Rita Gorr, Denyce Graves, Louise Homer, Marilyn Horne, Elena Obraztsova şi Rise Stevens.

Deşi nici una din celelalte creaţii de gen ale lui Saint-Saens nu a suferit atâtea chinuri ale facerii în anii de început, la fel de adevărat este şi faptul că nici una din aceste opere nu a repurtat un asemenea succes de durată de-a lungul timpului precum ‘Samson şi Dalila’.

CORSARUL de Adolphe Charles Adam
Joi, 30 aprilie, ora 18:30 în cadrul Seri de Operă Online

(Trailer Corsarul- Opera Naţională Bucureşti)
În spirit romantic, baletul este o poveste de dragoste dintre un pirat şi o sclavă, iar acţiunea are loc la Adrianopole, la începutul secolului al XIX-lea. Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic şi interpretativ, a avut timp de un deceniu în distribuţie nume mari ale scenei naţionale precum Corina Dumirescu, Cristina Opincaru, Ovidiu Matei Iancu şi Gabriela Popovici.

Coregraful rus Vasily Medvedev despre actuala montare de pe scena ONB: ,,De-a lungul ultimilor ani, în lumea baletului interesul pentru dansul clasic a crescut în mod evident. Atmosfera de sărbătoare şi frumuseţea acestui stil sunt mereu prezente în spectacol. Publicul este încântat de puritatea şi fragilitatea baletului clasic ca şi de uimitoarele performanţe şi abilităţi ale balerinilor formaţi în ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul uşor de înţeles de către public. Corsarul care are deja 150 de ani de când este dansat a rămas pe gustul spectatorilor îndrăgostiţi de baletul clasic.’ Drept dovadă stau sălile pline chiar şi după mai bine de un deceniu de la premieră.

Opera Naţională Bucureşti va transmite săptămânal online două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituţiei. Înregistrările vor fi redate în fiecare zi de luni şi joi, începând cu ora 18:30 pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, cât şi în link-ul www.operanb.ro/operaonline, accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *