Palatul Versailles – evacuat după o nouă alertă cu bombă

Externe

Palatul Versailles a fost evacuat marţi după-masă, după o alertă cu bombă, şi a rămas închis întreaga zi, a informat AFP, care citează o sursă apropiată dosarului.

„Din motive de securitate, Palatul Versailles îşi evacuează vizitatorii şi îşi închide porţile pentru astăzi”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter).
Postul BFM TV, care citează surse din poliţie, a transmis că o echipă de genişti se deplasează către Palatul Versailles, potrivit Reuters.

Palatul a fost evacuat şi sâmbătă după amiază tot după o alertă cu bombă transmisă prin intermediul unui mesaj anonim postat pe site-ul moncommissariat.fr.

Franţa a decis la 13 octombrie să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ”urgenţă de atentat”, cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *