PAPA Francisc

Papa Francisc a ajuns în Romania

Actualitate Social

Papa Francisc a ajunS la Bucureşti. Aeronava cu care a călătorit Suveranul Pontif a aterizat vineri la Aeroportul Otopeni în jurul orei 11:30.

La sosire, Papa Francisc a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen. Doi copii în costume tradiționale i-au oferit flori, în prezența a câteva sute de credincioși, care au scandat numele Papei, în momentul în care acesta a coborât din avion și a dat mâna cu oficialitățile care l-au întâmpinat.

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, i-a spus președintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis :”suntem fericiți să vă avem aici”.

De la aeroport, Sfântul Părinte a fost preluat de un Logan de culoare albastră și dus către Palatul Cotroceni. Pe DN1, pe sensul opus, oamenii au oprit mașinile și au coborât din autoturisme pentru a face poze și pentru a aplauda.

La Palatul Cotroceni va avea loc primirea oficială. Sute de oameni au așteaptat în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenți.

Papa Francisc se află în România, pentru o vizită istorică între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Programul vizitei Papei la București:
Ora 13.05 – Papa va susține primul discurs al vizitei, la Palatul Cotroceni, în cadrul întâlnirii cu autoritățile, cu reprezentanți ai societății civile și membri ai Corpului diplomatic. Va susține un discurs și președintele Iohannis

Ora 15.45 – Papa Francisc va ajunge la Palatul Patriarhiei, pentru o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel

Ora 16.15 – Papa Francisc se va întâlni cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei

Ora 17.00 – Sosire la Catedrala Națională, unde vor avea rugăciunea „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale și un salut al Sanctității Sale Papa Francisc

Ora 18.00 – Papa Francisc va ajunge la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”, unde va oficia Sfânta Liturghie.

Sâmbătă și duminică, Papa va merge la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde sunt așteptați câteva sute de mii pelerini, la Iași și pe Câmpia Libertății de la Blaj, unde va oficia Sfânta Liturghie – Omilia Sanctității Sale, „Regina Coeli”. De asemenea, va avea loc ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *